Όσο λείπουμε μπορείτε να ακούτε τη μουσική μας εδώ...


Έπειτα από μια σειρά πετυχημένων εκπομπών, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την επιθυμία της πλειοψηφίας των ακροατών μας και να πάμε στο διάολο.

Μη χαίρεστε όμως...

Κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε από το διάολο για τον 3ο κύκλο εκπομπών.

Αναμείνατε στα PCιά σας...

Ηχογραφημενες εκπομπες

H HOT εκπομπή με τις sexy καλεσμένες καλόγριες (ιωάννα,κωσταντίνα,λένα)
πατήστε POSTS για να ανατρέξετε σε παλαιότερες
Highlights:Τα highlights αυτή τη φορά ήταν off the record. (Μετά το πέρας της εκπομπής)
Κλικ εδώ για τις αφίσες παλαιότερων εκπομπών

Προτεινόμενες ρυθμίσεις ROUTER INTRACOM IAD-ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ROUTER ME ΗOL Double Play

Παρασκευή 16 Μαΐου 2008

Πολλοί φοιτητές έχουμε το Router αυτό λόγω Double Play στην Hellas On Line,πολλοί από εμάς
έχουμε εκνευριστεί με τα κολλήματα που έχει...Μιλάμε για ένα ΦΟΒΕΡΟ σε δυνατότητες router με όμως μικρή μνήμη και προβληματικές λειτουργίες όπως το UPnP.

1. Μπαίνουμε στην IP 192.168.2.1 και κάνουμε login
2. Πάμε στο Σημείο Tools->Configuration Tools->Restore Router to Factory Defaults
3. Μπαίνουμε με καλώδιο δικτύου(καθώς το ασύρματο θα έχει αλλάξει κωδικό μετά από αυτή την κίνηση)
στο ίδιο μενού.
4. Εκτελούμε το SETUP WIZARD με το γνωστό τρόπο(επιλέγουμε PPPoE στο Πρωτόκολλο επικοινωνίας με το
δίκτυο...) Ό,τι απορία έχετε για αυτό το βήμα ρωτήστε αν και νομίζω ότι είναι standard τα βήματα.Κάπου αν θυμάμαι καλά έχει και επιλογή χώρας,βάζετε other,και μετά εμφανίζεται η επιλογή πρωτοκόλλου.
5. Πάμε στο System->DNS και αλλάζουμε το DNS σε OPEN DNS για μεγαλύτερη ταχύτητα μετάφρασης διευθύνσεων.
208.67.222.222
208.67.220.220
6. Στο μενού UPnP απλά το κάνουμε disable(αυτό έχει κάποιες συνέπειες αλλά προκαλλεί το 99.9999% των προβλημάτων του ρούτερ άρα το κλείνουμε ασυζήτητα)
7. Βάζουμε Static IP,μα για όνομα του θεού κολλάει ο DHCP server...Από το μενού LAN απεργοποιείτε το DHCP server.
Μετά ρυθμίζετε στο pc σας μια static IP της μορφής 192.168.2.χ όπου χ>1.Επίσης φροντίζεται να μην υπάρχουν Conflicts μεταξύ των Υπολογιστών-ΙΡ.
8. Στο μενού ADSL->Parameters επιλέγουμε aDSL 2+ για μεγαλύτερη ταχύτητα συγχρονισμού.
9. Στο Wireless,όσοι το χρησιμοποιούνε να φροντίσουν να επιλέξουν κανάλι που δεν χρησιμοποιεί ο γείτονας
Αυτό το βλέπετε με ένα πρόγραμμα που λέγεται "Netstumbler" google it :-) Επιπλέον η ένταση πάει αντιστρόφως ανάλογα με το Transmission power,επομένως αν δε θέλετε να πολυψήνεστε βάλτε 5 στο power! Η επιλογή του καναλιού είναι κρίσιμη γιατί κάποια disconnects μπορεί να οφείλονται στη χαμηλή ποιότητα ασύρματης μετάδοσης....Επιπλέον αν οι υπολογιστές που χρησιμοποιούν ασύρματο βρίσκονται μακρυά από το router...ΔΩΣΤΕ ένταση,μη λυπάστε,γιατί θα σας ταράξει στα disconnects...


Βέβαια χωρίς UPnP πρέπει για κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε να κάνετε port forwarding στην ΙΡ του υπολογιστή που το χρησιμοποιεί.Αυτό είναι απλό μέσω του μενού NAT->Virtual server :-) Την πόρτα της εφαρμογής τη βλέπετε από το μενού της. Θα χρειαστεί να ανοίξετε πόρτες για προγράμματα p2p,skype και γενικά ότι δεν ακούει στις βασικές πόρτες...

Μετά από τα ΤΟΟLS παίρνετε ένα backup ρυθμίσεων και το επαναφέρετε μέσω του ίδιου μενού για να ρυθμιστεί σωστά το ρούτερ.
Ναι έχει και αυτο το bug...
Μετά από την ακολουθία αυτών των βημάτων λογικά δε θα έχετε κανένα πρόβλημα και στα χέρια σας θα βρίσκεται ένα καλό router ;-)
Ελπίζω να βοηθήσα αρκετούς...

26 εξυπνάδες:

Nikos Larisis είπε...

Asxeto kapos alla ithela na to episimano..

aistahanomai asxima pou den ime arketa oikios me polles orologies tou keimenou.

auto pou exo na paratiriso ine oti an den parexonte teties gnosis se epomena mathimata tote kala tha kanun na kanun ta mathimata pio up-to-date technologically orientated!!!

bebea ola lithikan me ligo googlarisma kai kapia lepta diabasmatos:P:P

Al Gore είπε...

Σε πιο σημείο κόλλησες; Αν είναι να το αναλύσουμε λίγο γιατί και άλλοι θα έχουν την ίδια απορία...

Nikos Larisis είπε...

DHCP server
PPPoE
UPnP

endiktika kapoia protokolla ...

Al Gore είπε...

DHCP: Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) είναι ένα πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται από τις δικτυακές συσκευές τερματικών του δικτύου(clients) για να πάρουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις(IP,DNS) για να συνδεθούν στο δίκτυο αυτόματα χωρίς κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις. Αυτή η υπηρεσία "τρώει" μνήμη από το router αν δεν είναι καλά στημένη ή αν το router έχει μικρή μνήμη.

PPPoE: Η μετάδοση σε επίπεδο WAN γίνεται με το πρωτόκολλο Ethernet,δηλαδή μεταξύ του router και της HOL. Υπάρχει και PPPoΑ για χρήση του δικτύου ΑΤΜ. Πλέον χρησιμοποιείται το PPPoE.

UPnP: Universal Plug And Play γενικά...Universal Plug And Pray για το router μας :-P Υπηρεσία για συσκευές δικτύου που υποστηρίζουν αυτό το πρωτόκολλο. Με αυτό τον τρόπο πολλά προγράμματα κάνουν port forwarding από την public port στην local port ώστε να μπορεί η εφαρμογή να "ακούει" τα δεδομένα που ζητάει!

Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες μπορούμε να επεκταθούμε...

Για static IP στο LAN αντιμετωπίζει κανένας πρόβλημα; Αν είναι να πω τη διαδικασία και για Windows και για Linux!

Constantinos είπε...

ναι πραγματικά το UPnP ξεφτυλίζεται μερικές φορές και στο δικό μου router(ένα Level 1). Γενικά πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνεις μόνος port forwarding, ιδιαίτερα για εφαρμογές torrent clients. Στο μtorrent που χρησιμοποιώ, έχει ειδική επιλογή για να δεις αν η θύρα που χρησιμοποιεί (που μπορείς να την ορίσεις και αυθαίρετα αν θες) γίνεται σωστά forwarded. Μπορείτε να δείτε πως θα κάνετε forward μια port μόνοι σας σε αυτό το site που εγώ το βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο:

http://portforward.com/

Δίνει βήματα για τα περισσότερα router της αγοράς. Εναλλακτικά μπορείτε να κοιτάξετε τα manual του router σας, αν πιστεύεται ότι τα έχει αρκετά κατανοητά(κάτι που δεν συμβαίνει πάντοτε)

Περισσότερα στο μάθημα Δίκτυα Ι:P

Constantinos είπε...

Πάντως ο admin έχει δίκιο. Όταν κάναμε Δίκτυα Ι, χάθηκε να γίνει ένα εργαστήριο να μας μάθουν πωςνα χειριστούμε ένα router βρε αδερφέ... δεν λέω, καλό και το ns αλλά πολύ θεωρητικό, μόνο ακαδημαϊκά το χρησιμοποιούν. Και εντάξει καλό και να φτιάξεις ένα chat room, αλλά προς τι το GUI???

(*γρίνια mode activated*)

Al Gore είπε...

Χωρίς να θέλω να γίνω συνήγορος του διαβόλου ήταν ένα μάθημα εισαγωγή στα δίκτυα...Νομίζω ότι για εισαγωγή έγινε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Υπάρχουν και προχωρημένα Θέματα δικτύων σε παραπάνω εξάμηνα και βλέπουμε και περεταίρω υπηρεσίας,αν και το DHCP στα δίκτυα Ι το είχαμε στην ύλη :-) Ουσιαστικά στο μάθημα μία ιδέα πήραμε από τα δίκτυα υπολογιστών πως λειτουργούν και λίγα services πάνω σε αυτά.

Constantinos είπε...

Εγώ δεν είπα ότι δεν έγινε καλά το μάθημα, εγώ είπα ότι θα μπορούσαν να προσθέσουν πράγματα εξ ίσου απλά. Το πως να χρησιμοποιείς το router του σπιτιού σου δεν πρέπει να είναι τόσο avant garde. Θα μπορούσαν να το κάνουν σε ένα εργαστήριο. Επίσης το GUI ΗΤΑΝ μια ατυχής επιλογή. Νομίζω και εσύ συμφωνούσες σε αυτά;)

Al Gore είπε...

όχι απλά συμφωνούσα αλλά νομίζω ότι το απέδειξα έμπρακτα :-P Εσύ δε συμφωνούσες αλλά το έκανες το GUI!

Γενικά το να μάθεις να χειρίζεσαι ένα ρούτερ είναι περισσότερο εμπειρία. Βέβαια θα μπορούσαμε να δούμε κάποιες υπηρεσίες στη πράξη αλλά σε ένα εξάμηνο τι προλαβαίνει να κάνει κανείς(πάλι συνήγορος του διαβόλου)

Constantinos είπε...

(Lol συζήτηση που ανοίξαμε!)

...ΜΠΑ! To GUI δεν το έκανες επειδή δεν προλάβαινες έλεγες! Άσε που ψηνόσουν να το κάνεις και μετά το πέρας της διορίας! mmsiga

Πάντως μια απορία θα μου μείνει... όλα τα μαθήματα με εργαστήριο έχουν 6 ώρες, 4 θεωρία και 2 εργαστήριο. Οι 2 ώρες θεωρία που πήγαν για αυτό το μάθημα; :o κατά τα άλλα δεν είχαν χρόνο...Μωρέ είχαν!

Ανώνυμος είπε...

MEgalh plhgh to mathima ton diktywn pou einai aparadekto!!!!OUte synexeia exei to mathima kai den mathainoume kati ousiastiko kai me synepeia!!!!

Eimaste kai (pros to paron toulaxiston) sxolh diktywn!!!!

Dimitris είπε...

Sto diko mou NetFaster IAD den exw provlima me to DHCP, to exo anoixto gia to asyrmato kai paei mia xara. Oso gia to UPnP to apenergopoiisa apo tin arxi giati einai apla mia megali PIPA(me megali anesi mporei na dosei prosvasi se apomakrismena sistimata xoris na to pareis xampari). Oso gia to telefteo kollima backup/restore oute ekei exo provlima, to configuration to pernei on-the-fly xoris reboot i restore. Opote mixtri mipos exei provlima mono to diko sou? Kai kati telefteo. Afti i gamimeni i intracom tha vgalei kana firmware upgrade gia to sygkekrimeno? Den exo vrei tpt akoma.
PS: Gia na ksemperdepsete apo bugs toy ekastote router kai exete kanena spare palio mixanaki(pentium 2 kai anw) mporeite na to fortosete me ena m0nowall(freeBSD based firewall OS) kai na ksemperdepsete. Einai panefkolo stin xrisi, den xreiazete egkatastasi(LiveCD) kai einai rock solid. An xreiasteite voitheia mporo na kano ena tutorial. A kai ksexasa na po oti to m0n0wall exei ektos ton allon kai built in VPN Server opote ksexaste liseis typou Hamachi kai den symazevete. Kapoia stigmi tha sas steilo kai fotos apo to diktio mou sto spiti na deite

Al Gore είπε...

Δημήτρη,μάλλον εσύ είσαι ο τυχερός που δεν έχεις πρόβλημα! lol
Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο firmware για το Intracom και ούτε βλέπω σύντομα να υπάρχει...Ούτε καν στο site της ΙΝΤΡΑΚΟΜ δεν υπάρχει η μουφιά :-P
To mOnOwall

Al Gore είπε...

είναι καλή λύση...(μου έφυγε το μήνυμα :-P σόρυ)
Αν μπορείς κάνε ένα tutorial! :-) Θα είναι χρήσιμο για όλους τους δικτυάδες!

Γενικά το DHCP προκαλλεί σε εμένα προβλήματα... Ποια έκδοση λογισμικού έχεις; εγώ 1.27t2.

Dimitris είπε...

Loipon se kamia vdomada tha einai etoimo kai to tutorial

Dimitris είπε...

To tutorial einai etoimo. Tha to steilo ston mixtri na to anartisei sto blog. Ta leme.

Al Gore είπε...

Τελικά τα κολλήματα του router οφείλονται σε πρόβλημα θερμοκρασίας σε μεγάλο ποσοστό!
Λύση: τοποθετείτε ανεμιστήρα στο router σας και στέλνετε το λογαριασμό στην INTRACOM :-P
Ή πιο εύκολα δε στηρίζετε το ρουτερ στα ποδαράκια του(οριζόντια) αλλά...κάθετα ωστε να ψύχεται πιο αποτελεσματικά.

Απίστευτό και όμως αληθινό το κόλλημα του router...!

ELEOS INTRACOM!

Unknown είπε...

Kalhspera Paides.

1. ton kairo pou mou kanane emena diktya, 3 xronia mas bgazane thn panagia me to csma/cd kai bale bgale kalwdio diktyou. tpt allo. eleos.

2. oso gia to netfaster. me mia le3h kai 4 teleies= m.o.u.f.a
auto pou leei o aderfos gia th 8ermokrasia isxyei. epishs gia kanena logo mh to balete konta se trofodotiko. einai "eyais8htouli".

3. se eyxaristoume gia tis polutimes plhrofories sou :-)

Al Gore είπε...

Να και ένα ξεχασμένο θέμα στο blog!

Κάποιες πληροφορίες που ίσως να σε ενδιαφέρουν:
1) Το router αναβαθμίζεται αυτόματα από την HOL. Η τελευταία έκδοση λογισμικού είναι του Ιουλίου 2008 και πάει αρκετά καλά!
2) Αν απενεργοποιείς υπηρεσίες απλά "κατεβάζεις" την ισχύ του επεξεργαστή και για αυτό δε θερμαίνεται "τοσο πολύ". Αλλά γενικά αν το έχεις όρθιο το router σε θερμοκρασία περιβάλλοντος <25 Βαθμούς Κελσίου δε θα έχεις πρόβλημα! Ακόμα και όλη την ημέρα να κατεβάζεις torrents.
3) Το πρόβλημα με το UPnP στο καινούριο router διορθώθηκε!

Ανώνυμος είπε...

για σας παιδες εχο το ιδιο router και επισης τα ιδια προβληματα καποιες φορες το router αρχιζει και με πεταει καθε 1 λεπτο βλεπω τις ρυθμισεις που εχετε προτινει επισης ομως βλεπω οτι τα τελευταια routers ειναι οκ και το δικο μου το εχο ουτε ενα μηνα. βοηθεια!!

Ανώνυμος είπε...

Googlara psaxnontas gia ru8miseis tou netfaster kai epesa pano se auto to omolougomeno oraio keimeno.
Diavazontas kai allou omos provlhmatisthka.Vazontas static ip sto pc den 8a se xreonei h hol epipleon xrhmata ?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας..ψαχνοντας λυση για το modem router μου τις HOL επεσα πανω σ αυτο το Site.Εκανα ολες τις ρυθμισεις που προτεινε ο mixtri και τον ευχαριστω πολυ ..δεν εχω κ πολλες γνωσεις πανω στα δικτυα αλλα ελπιζω πως εκανα τα παντα σωστα..κ παλι
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..!

|-=TheAdmin=-| είπε...

Na rwthsw re magkes mias kai eida oti eiste 4axmenoi me to 8emataki! ekana oti leei o odhgos alla den mporw na anoi3w port :/ ti kanw tr??? exw mpei sto NAT>Viritual server kai exw balei sto LAN IP Address: 192.168.2.11
sto Protocol Type: TCP&UDP sto LAN
Port: thn 8yra poy moy leei to mTorrent (19882) sto Public
Port: 19882 sto Enable exw kanei tik alla pataw add kai tpt to mTorrent moy leei oti den einai anoixth h 8yra!! ti kanw tr?

Ανώνυμος είπε...

kalhspera an mporei kapoios as voithisi,exw sundesh hol kai prospatho na mpw k apo to kinhto alla den mporw ..kserei kapoios ti mporw na kanw?

Ανώνυμος είπε...

each time i used to read smaller articles which as well clear
their motive, and that is also happening with this paragraph which I am reading here.
Feel free to surf my page ... How to Become a Millionaire

Ανώνυμος είπε...

Valuable information. Lucky me I discovered your web site
by chance, and I am shocked why this coincidence did not took
place in advance! I bookmarked it.

Here is my webpage :: Juegos

Παραλληλα με την εκμπομπη μπορειτε να δραστηριοποιηθειτε και εδω